Wat is Ontspannen & Bevallen?

Ontspannen & Bevallen is een cursus waarbij je als zwangere ontspanningstechnieken leert waarmee je tijdens de bevalling de pijn kunt verminderen, een rustige ademhaling kunt krijgen en meer zelf-controle hebt.

Marion Jegen geeft de cursus. Ze is gecertificeerd adem- en ontspanningstherapeute en behandelt in haar praktijk o.a. spanningshoofdpijn, chronische rugpijn en hyperventilatie. De adem- en ontspannings-technieken die Marion gebruikt in haar praktijk heeft ze aangepast om te gebruiken tijdens de bevalling.

Ontspannen & Bevallen wordt gegeven in een klein groepje met alleen maar aanstaande moeders. In een klein gedeelte van de cursus krijg je theorie over hoe een bevalling verloopt en wat het effect is van ontspanning. Ook krijg je informatie over andere dingen die je kunnen ondersteunen tijdens de bevalling.

De cursus omvat een intake en 4 lessen. De lessen worden ‘s avonds gegeven op maandag. Voor actuele data zie Nieuws.

Vanaf 25 weken zwangerschap kun je de cursus volgen. Neem enkele weken van tevoren contact op om je aan te melden of meld je aan via het aanmeldformulier van deze website.

Locatie:
Gezondheidsplein Wielkamp, Wielkamp 10 te Zaltbommel.

Kosten:
€ 104,50 (inclusief BTW). (4 lessen van 1 uur)
Bij de prijs is inbegrepen: Audiobestanden met ontspanningsoefeningen & cursusboekje als naslagwerk

Vergoeding
Sommige verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen. Vergoeding is afhankelijk van een aantal voorwaarden, zoals type verzekering. Het is zinvol om na te vragen of jouw ziektekostenverzekeraar deze cursus vergoedt

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?