BEKKENINSTABLITEIT

Last van bekkenpijn, bekkenklachten of bekkeninstabiliteit in Zaltbommel of omgeving? Oefentherapie Cesar Zaltbommel helpt u graag verder!

Wat is bekkeninstabiliteit?

Het bekken bestaat uit verschillende botten: het heiligbeen, twee darmbenen (aan beide zijkanten van het lichaam) en de schaambeenderen. Bekkeninstabiliteit is een aandoening waarbij de banden die deze botten van het bekken bij elkaar houden beschadigd raken of verzwakken. Dat kan leiden tot een divers beeld van klachten rondom het bekken, de SI-gewrichten, lage rug, schaambeen en bekkenbodem. Ook incontinentie kan een gevolg zijn van bekkeninstabiliteit. De klachten kunnen allerlei oorzaken hebben zoals zwangerschap, PMS, hypermobiliteit (extreem ‘lenig’ zijn) of een ongeval.
bekkentherapie

Oorzaken bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit bij zwangerschap wordt veroorzaakt door het zwangerschapshormoon relaxine. Dit zorgt er vanaf ongeveer de 20e week van de zwangerschap voor dat de gewrichtsbanden rond je bekken rekbaarder en weker worden. Dit heeft tot doel dat er meer ruimte ontstaat voor de baby om bij de geboorte naar buiten te komen. Maar het heeft ook tot gevolg dat de botten in het bekken gemakkelijker afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Deze bewegingen kunnen pijnklachten geven. Bekkeninstabiliteit kan daarnaast veroorzaakt worden door een PMS, hypermobiliteit of een ongeval (trauma). In dat geval zijn de gewrichtsbanden in het bekken beschadigd geraakt, waardoor de botten van het bekken niet (strak) genoeg bij elkaar gehouden worden en extra bewegingsruimte krijgen.
Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?

Bekkeninstabiliteit behandelen

Wanneer u last hebt van bekkeninstabiliteit in Zaltbommel of omgeving, staat Oefentherapie Cesar Zaltbommel graag voor u klaar! Samen met u bekijken we waar de oorzaak ligt van de bekkenklachten en geven we u direct tips om de pijnklachten rondom de bekkeninstabiliteit in het dagelijks leven te verminderen. Daarbij bekijken we uw lichaam als geheel: hoe slaapt u, in welke houding werkt u, hoe beweegt u in het dagelijks leven? Door deze en andere zaken in kaart te brengen, kunnen we u maatgerichte adviezen geven om uw bekkeninstabiliteit te kunnen aanpakken en behandelen

Meer dan bekkeninstabiliteit Zaltbommel

Naast bekkeninstabiliteit behandelen we bij Oefentherapie Cesar Zaltbommel nog vele andere klachten. Hierbij kunt u denken aan rugklachten, klachten aan uw schouders en nek, hoofdpijn, slecht slapen, ademhalingsklachten, moeite met ontspannen, een motorische achterstand bij kinderen en nog veel meer. Neem voor meer informatie contact met ons op

Bekkeninstabiliteit in Zaltbommel?

Last van bekkeninstabiliteit in Zaltbommel of omgeving? Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op.

CONTACT

Wielkamp 10
5301 DB Zaltbommel

Stuur ons een bericht

    Hier kunt u ons vinden