Sensorische informatieverwerking en cognitieve gedragstherapie

Heeft uw kind concentratieproblemen of aandachtsproblemen? Oefentherapie Cesar Zaltbommel helpt u graag verder! Tijdens onze sensorische informatieverwerkings-therapie gaan we doelgericht maar ook spelenderwijs met uw kind aan de slag om zijn of haar aandacht- en concentratie problemen aan te pakken.

Wat is (cognitieve) gedragstherapie?

Bij concentratie- en aandachtsproblemen bij kinderen, denken veel mensen al gauw aan behandeling door middel van cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is een verzamelnaam voor therapieën waarin de cognities (gedachten, fantasieën, herinneringen en opvattingen over gebeurtenissen) en het gedrag van het kind centraal staan. Bij Cesar Zaltbommel werken we niet met cognitieve gedragstherapie, maar een andere vorm van gedragstherapie: sensorische informatieverwerkings-therapie. Deze therapie beoogt en bewerkstelligt dezelfde doelen als cognitieve gedragstherapie: het effectief en structureel aanpakken van de symptomen.

Sensorische informatieverwerkings-therapie werkt doelgericht, maar vooral met oog voor kinderen. Zo bieden we spelenderwijs allerlei oefeningen aan, die aansluiten op de belevingswereld van uw kind. Behalve de oefeningen tijdens de therapie geven we ook adviezen en oefeningen mee voor thuis en op school, die gemakkelijk in te passen zijn binnen het dagelijks leven van uw kind.

Afspraak maken
Cesar- behandelingen ZW-38

Symptomen aandacht- en concentratieproblemen

Als uw kind aandachtproblemen en/of concentratieproblemen heeft, dan kan zich dat uiten in allerlei symptomen. Zo kan het kind ‘wiebelig’, beweeglijk en druk zijn (bewegingsonrust). Het kan moeite hebben met stil zitten en onhandig zijn in bewegingen: vaak struikelen, botsen en/of vallen zijn daar voorbeelden van. Bovendien kan dit leiden tot een kind dat angstig beweegt en/of niet gemakkelijk durft te bewegen. Aandacht-problemen en concentratie-problemen bij kinderen zijn daarom niet altijd direct herkenbaar als aandachts- en concentratieproblemen. Twijfelt u of uw kind dit soort problemen heeft of twijfelt of uw kind gebaat is bij sensorische informatieverwerkings-therapie of bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie? Neem gerust contact met ons op! Onze kinder-oefentherapeuten hebben een jarenlange ervaring met aandachts- en concentratieproblemen bij kinderen en kunnen een deskundige inschatting maken

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?

Cognitieve gedragstherapie en sensorische informatieverwerking

Wanneer uw kind problemen heeft met aandacht en concentratie, dan kan het zijn dat de oorzaak hiervan ligt in het feit dat hij of zij moeite heeft met de sensorische informatieverwerking. Dit betekent dat uw kind zintuiglijke prikkels (zien, horen, ruiken, proeven en voelen) niet goed kan verwerken. Sommige kinderen die dit ervaren, worden ook wel prikkelgevoelig, hooggevoelig of hoogsensitief genoemd. Dit kan zich uiten in allerlei verschillende klachten. Bij Oefentherapie Cesar Zaltbommel bieden we therapie aan die erop gericht is de sensorische informatieverwerking bij kinderen te verbeteren. Tijdens de therapie bieden we allerlei activiteiten aan die zo zijn ontworpen dat ze de juiste sensorische informatie verschaffen en de daarbij passende reactie uitlokken bij uw kind. Daarbij besteden we aandacht aan drie systemen: het evenwichtssysteem, het tactiele systeem (de tast) en het systeem dat het diepe gevoel (spieren, pezen, gewrichten) regelt in het lichaam. Deze drie systemen beïnvloeden de (andere) zintuigen en zorgen zo voor een verbetering van de

sensorische informatieverwerking. Het resultaat is daarmee exact hetzelfde als dat van cognitieve gedragstherapie bij kinderen.

Aandacht- en concentratie problemen kinderen

Oefentherapie Cesar Zaltbommel richt zich in haar gedragstherapie specifiek op kinderen met aandacht- en concentratieproblemen. Dat betekent dat onze volledige therapie toegespitst is op de belevingswereld van kinderen. Dat doen we in Zaltbommel, maar ook in omliggende gemeenten en kernen als Neerijnen, Maasdriel, Waardenburg, Haaften, Velddriel enzovoorts. Wilt u hier meer over weten? Maak dan een afspraak voor uw kind of neem contact met ons op.

CONTACT

Wielkamp 10
5301 DB Zaltbommel

Stuur ons een bericht

    Hier kunt u ons vinden