HYPERVENTILATIE

Hebt u last van (chronische) hyperventilatie? En bent u op zoek naar een manier om hier nu, maar vooral ook op de lange termijn vanaf te komen? Bij Oefentherapie Cesar Zaltbommel helpen we u graag verder. Met onze adem- en ontspanningstherapie leert u om de spanning in uw lichaam te verlagen en de klachten die horen bij chronische hyperventilatie op te lossen.

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilatie betekent letterlijk ‘over-ademen’. Wie hyperventileert, ademt dus eigenlijk meer dan nodig is. Als je ‘normaal’ adem haalt, dan adem je zuurstof in en koolstofdioxide uit. De balans in het lichaam tussen deze twee stoffen is dan in evenwicht. Bij hyperventilatie adem je te veel zuurstof in, waardoor de balans tussen zuurstof en koolstofdioxide verstoord wordt. Hyperventilatie is geen ziekte of klacht op zichzelf, het is een symptoom van een onderliggende oorzaak. Die oorzaak kan bijvoorbeeld liggen in stress, overbelasting, oververmoeidheid of een paniekaanval. Daarnaast kan hyperventilatie een medische oorzaak hebben, zoals een lage pH-waarde van het bloed of een astma-aanval.
Cesar- behandelingen ZW-38

Chronische hyperventilatie

Hyperventilatie kan op twee manieren voorkomen: als acute hyperventilatie (bijvoorbeeld tijdens een paniekaanval of als stress-reactie) en als chronische hyperventilatie. Deze laatste vorm van hyperventilatie komt veel vaker voor, maar is ook veel minder herkenbaar. Dat komt omdat chronische hyperventilatie vaak sluimerend aanwezig is en meestal niet tot acute klachten leidt.

De oorzaak is vrijwel altijd gelegen in stress, (over)vermoeidheid of psychische problemen. De symptomen van chronische hyperventilatie doen niet altijd meteen aan hyperventilatie denken. Zo kan chronische hyperventilatie leiden tot duizeligheid, misselijkheid, buikpijn, tintelingen in de handen of het gezicht, koude handen en voeten, rusteloze benen, allergieën, hartritmestoornissen en meer. Twijfelt u of uw klachten samenhangen met chronische hyperventilatie? Neem gerust contact met ons op; onze ervaren adem- en ontspanningstherapeuten helpen u graag verder.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?

Waarom adem- en ontspanningstherapie?

Zowel acute als chronische hyperventilatie worden vaak veroorzaakt door spanning, stress, vermoeidheid, een paniekaanval of overbelasting. Adem- en ontspanningstherapie pakt deze oorzaken direct aan. Tijdens de behandeling leert u hoe u spanning bewust kunt waarnemen en hoe u deze kunt voorkomen of verminderen. De adem- en ontspannings-therapeut geeft u eenvoudige instructies en handgrepen die nauw aansluiten bij uw dagelijkse houdingen en bewegingen. Daardoor verlaagt u de spanning in uw lichaam en vergroot u uw belastbaarheid, energieniveau, stressbestendigheid en veerkracht.

Hyperventilatie Zaltbommel

Oefentherapie Cesar Zaltbommel is (onder andere) gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie bij hyperventilatie. Wij werken vanuit Zaltbommel, maar werken ook voor omliggende gemeenten en kernen als Neerijnen, Maasdriel, Waardenburg, Haaften, Velddriel enzovoorts. Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

CONTACT

Wielkamp 10
5301 DB Zaltbommel

Stuur ons een bericht

    Hier kunt u ons vinden