SPECIALISATIES

Oefentherapie Cesar Zaltbommel heeft een breed aanbod aan gespecialiseerde behandelingen, waarmee we u onder andere verder helpen bij rugklachten, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, spanningsklachten, incontinentie, hyperventilatie/disfunctioneel ademen, bekkenpijn, motorische ontwikkelingsproblemen bij kinderen, slaapproblemen, chronische pijnklachten en meer. De basis van al deze behandelingen is Oefentherapie Cesar.

Wat is Oefentherapie Cesar?

Iedere dag beweegt u. U loopt, bukt, tilt, fietst, gaat zitten en staat weer op. Al die bewegingen maakt u waarschijnlijk zonder er bewust bij na te denken. Op die manier ontwikkelt u in de loop van uw leven uw eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Gewoonten die soms goed zijn voor uw lichaam, maar in sommige gevallen ook niet. Wanneer uw houding en/of bewegingen niet optimaal zijn, kan het zijn dat u klachten ontwikkelt. Oefentherapie Cesar is dan ook gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- of bewegingspatroon. Ook wanneer een verkeerd beweegpatroon is ontstaan door bijvoorbeeld een bepaalde afwijking, trauma of ziekte, kan de oefentherapie uitkomst bieden. Via een gericht leerproces dat wij met u doorlopen, helpen we u de goede houdings- en bewegingspatronen te ontwikkelen, zodat we klachten verminderen en in de toekomst voorkomen. Neem voor meer informatie over Oefentherapie Cesar gerust contact met ons op!

Cesar_behandelingen_kleur-31

Naast de reguliere Oefentherapie Cesar bieden wij ook een aantal gespecialiseerde behandelingen. Maak voor meer informatie uw keuze uit de specialisaties hieronder.

Bekkentherapie
Wij helpen u graag bij klachten in onder andere (lage) rug, stuitje, billen, liezen, schaambeen, SI-gewrichten, het gebied rondom de heupen en bij incontinentieproblemen.

Slaapoefentherapie
Problemen met in- of doorslapen? Ga samen met onze gespecialiseerde slaapoefentherapeut aan de slag en doorbreek de vicieuze cirkel.

Kinderoefentherapie
Onze kinderoefentherapeuten helpen uw kind niet alleen met zijn of haar motorische ontwikkeling, ze zorgen er ook voor dat bewegen weer leuk wordt.

Adem- en ontspanningstherapie
Als u vaak spanning of stress ervaart, kan dit resulteren in zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Adem- en ontspanningstherapie biedt uitkomst.

Zit met Pit!
Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen.

Groepsbehandeling
Van algemene groepsbehandelingen Oefentherapie Cesar tot bekkentherapie, adem- en ontspanningscursussen, GymXtra en cursussen op het gebied van ontspannen en bevallen.

Chronische pijn
Hebt u klachten die steeds terugkeren? Pijn aan uw nek, schouder of knie zonder aanwijsbare reden? Wij bieden oefentherapie, specifiek gericht op chronische pijn. We helpen u graag verder.

Sensorische informatieverwerking
Heeft uw kind moeite met sensorische informatieverwerking, dan kan zich dat uiten in vele verschillende klachten. Wij helpen u en uw kind graag verder!

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?

Verwijzing en vergoedingen

Voor een behandeling die valt onder de oefentherapie en vergoeding hiervan door uw zorgverzekering hebt u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Een uitzondering hierop vormen kinderen die op school behandeld worden. Zij worden alleen behandeld na verwijzing van een (huis)arts.

Behandelingen van kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen geldt dat een (gedeeltelijke of volledige) vergoeding van oefentherapie plaatsvindt vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te bepalen op welke vergoeding u recht hebt.

CONTACT

Wielkamp 10
5301 DB Zaltbommel

Stuur ons een bericht

    Hier kunt u ons vinden