Sensorische informatieverwerking

Is uw kind wiebelig en heeft het moeite met stil zitten? Struikelt, botst en/of valt het vaak en is het angstig in bewegen? Vindt uw kind het vervelend om aangeraakt te worden en heeft het snel last van kriebelende labels in kleding? Of is het snel afgeleid door geluiden of dingen in de omgeving, waardoor het moeite heeft met zijn/haar concentratie en aandacht?

Dan kan het zijn dat uw kind moeite heeft met zijn of haar sensorische informatieverwerking. De term ‘sensorische informatieverwerking’ staat voor de manier waarop onze zintuiglijke prikkels (zien, voelen, ruiken, proeven en horen) worden verwerkt in onze hersenen. Vaak is zo’n prikkel aanleiding om iets te doen of juist niet te doen. Is het proces van sensorische informatieverwerking verstoord, dan kan zich dat uiten in vele verschillende klachten. Bij Oefentherapie Cesar Zaltbommel helpen we u en uw kind graag verder. De behandelingen op het gebied van sensorische informatieverwerking worden gegeven door Sandra van der Sanden en Nancy Artz- van der Velden.

“Wij liepen met onze zoon tegen allerlei problemen aan. Op school kon hij zich niet concentreren, thuis waren er problemen met eten en als ouders konden wij moeilijk tot hem doordringen. Het gaat nu gelukkig stukken beter.” Claudia

De behandeling

Tijdens de behandeling heeft uw kind zelf een grote inbreng. Spelenderwijs gaan we aan de slag met allerlei activiteiten die zo opgezet en ontworpen zijn dat ze de juiste sensorische informatie verschaffen en de daarbij passende reactie uitlokken bij uw kind.

Samen met uw kind en u bekijken we eerst waar uw kind tegenaan loopt. Met welke dingen heeft uw kind moeite op school, thuis en in (de rest van) het dagelijks leven? Door eerst duidelijk deze hulpvraag te formuleren, kunnen we een plan van aanpak opstellen dat past bij uw kind. Vervolgens gaan we aan de slag met drie systemen: het evenwichtssysteem, het tactiele systeem (de tast) en het systeem dat het diepe gevoel (spieren, pezen, gewrichten) regelt in het lichaam. Deze drie systemen beïnvloeden de (andere) zintuigen en zorgen zo voor een verbetering van de sensorische informatieverwerking. Naast de oefeningen tijdens de therapie geven we ook concrete adviezen en oefeningen mee voor thuis en op school, die gemakkelijk in te passen zijn binnen het dagelijkse leefpatroon van uw kind.

Wilt u meer weten of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Afspraak maken?